glutenvrijevakantie.be

Glutenvrij vliegen

Glutenvrij vliegen? Als je voor een vliegvakantie kiest zul je ook in het vliegtuig rekening moeten houden met glutenvrij eten. Bij korte vluchten is het uiteraard vaak niet eens nodig, maar toch is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Zeker als je op een ongelukkig tijd vliegt of een langere afstand vliegt.

Ik adviseer altijd om van te voren contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zo sta je nooit voor verrassingen!

Glutenvrij vliegen KLM

Bij KLM kunnen zogenoemde “speciale maaltijden” gereserveerd worden voor intercontinentale vluchten. Deze speciale maaltijden kunnen tot 24 uur voor vertrek worden besteld. Dit geldt dus ook voor glutenvrije maaltijden. Ze geven echter geen garantie dat de maaltijd 100% glutenvrij is. Dus hou hier altijd rekening mee. Voor speciale dieetvoeding zijn er uitzonderingen op de standaardregels van het meenemen van voedsel in handbagage. Neem hiervoor contact op met KLM. Meer weten? Lees meer bij KLM.

Glutenvrij vliegen Transavia

Bij Transavia is het ook mogelijk om glutenvrij te vliegen. Naast maaltijden glutenvrije zoete en hartige snacks die ze aanbieden tijdens het vliegen kan er ook rekening worden gehouden met bagage. Bij Transavia gaat het om zogenoemde “medische bagage”. Hier zijn voorwaarden aan verbonden:

  • Engelstalige medische verklaring van een onafhankelijke arts. Bij check-in balie tonen;
  • Medische bagage die je niet tijdens het vliegen nodig hebt gaat met de normale bagage mee;
  • gevoelige medische apparaten mogen als extra handbagage mee. Max 10 kilo.

Meer weten? Lees meer bij Transavia over bagage en eten.

Glutenvrij Schiphol

Wil je liever voor of na je vlucht even een glutenvrije maaltijd scoren? Schiphol biedt zowel voor als na security restaurants met glutenvrij opties op hun menukaart. Het aanbod vóór security is kleiner (3 stuks) dan het aanbod na security (16). ze bieden alleen glutenvrije warme maaltijden aan. Meer weten over de plekken waar je terecht kan op Schiphol? Bekijk het complete overzicht op de website van Schiphol.

Glutenvrij TUI Fly

Vliegen via TUi is ook mogelijk. Ook via TUI kan je een vakantie boeken inclusief vlucht. Glutenvrij vliegen via TUI is gelukkig ook mogelijk. Heb je een medische verklaring voor coeliakie? Dan heb je recht op medische bagage. Dit dien je van te voren aan te melden. Ten slotte is het mogelijk om dieetwensen van te voren door te geven. Bij lange vluchten zijn de maaltijden zelfs gratis!

Glutenvrij vliegen? Boek voordelig je tickets:


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel