glutenvrijevakantie.be

Glutenvrij op vakantie Italië

Glutenvrij op vakantie Italië. Als er één land is waar je heerlijk glutenvrij kan eten is het Italië wel! In mijn optiek een ware walhalla voor iedereen die niet aan gluten wil denken tijdens zijn of haar vakantie. Van tientallen soorten glutenvrije pizza’s tot tientallen soorten glutenvrije pasta’s. Over het glutenvrije eten in Italië heb ik al een pagina aan toegewijd. Hierover lees je meer op glutenvrij eten in Italië. Kan je niet wachten om je al te oriënteren op een vakantie naar Italië? Bekijk dan snel ons overzicht van hotels, campings en all inclusive vakanties.

Glutenvrij op vakantie Italië

Italië was mijn eerste vakantiebestemming na mijn diagnose. Ik wist niet zo goed wat ik van mijn vakantie kon verwachten met coeliakie, maar gelukkig heb ik in Italië hier geen moment druk om hoeven maken. Ik heb heerlijk glutenvrij kunnen eten. Werkelijk bijna alles kon glutenvrij bereid worden. Ik zal kort toelichten welke steden en dorpen de echte glutenvrije aanraders zijn waar ik ook ben geweest:

Lago di Ledro

Lago di Ledro, ook wel het Ledromeer genoemd is een meer ten noorden van het Gardameer. Het is een stuk kleiner dan het Gardameer en ligt in de provincie Trente. Rondom Lago di Ledro heb je meerdere campings en hotels waar je kan vertoeven. Hier is het mogelijk om glutenvrij te eten. Zelf heb ik op camping al sole mijn vakantie door gebracht. Een aanrader als het neerkomt op locatie en glutenvrij eten. Daarnaast is het ledromeer op steenworp afstand van het Gardameer en diverse dorpjes om het Gardameer heen.

Riva del Garda

Op een steenworp afstand van het Ledromeer vind je Riva del Garda. Een prachtig dorpje in het noorden van het Gardameer. Gelegen met een haven aan het Gardameer biedt Riva del Garda meer dan voldoende om geen (glutenvrije) vakantie door te brengen. Diverse hotels, campings en een ruime keuze uit restaurants en supermarkten voor jouw glutenvrije producten. In de zomer is het een druk bezocht dorpje.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het is daarmee ook het meest populaire meer in Italië waar zowel buitenlanders als de Italianen zelf heel graag aan vertoeven! Het prachtige diepblauwe water tussen de bergen zorgt ervoor dat het Gardameer werkelijk een plaatje is. Ik had zelf hiervoor nooit een vakantie aan een meer door gebracht. Nadat ik het Gardameer en Ledromeer gezien had wist ik al dat het voor herhaling vatbaar was. Voordeel van een meer? Geen zand of zout water! Gezien het Gardameer enorm is zijn er tientallen dorpen en steden waar je een hotel, een camping of vakantiewoning kan boeken. Glutenvrij eten aan het Gardameer? Geen probleem!

Verona

Ten zuiden van het Gardameer ligt Verona. Het is een stad met veel historie. In de Romeinse tijd was het namelijk een belangrijke stad. Hier valt nog heel veel van te zien. Naast kunst en cultuur biedt de stad Verona een leuke centrum waar gezellig gewinkeld kan worden. Verona biedt genoeg om een vakantie door te brengen. Ook als dagje uit als je in de buurt verblijft. Glutenvrije eten is uiteraard ook mogelijk. Hier heb ik zelfs mijn eerste glutenvrije Tiramisu gehad!

Venetië

Venetië heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. De stad op het water. Gondels, romantiek en cultuur zijn woorden die Venetië goed beschrijven. Daarnaast is natuurlijk het carnaval van Venetië ook heel bekend. Het is een prachtige stad en overtrof ook mijn verwachtingen om eerlijk te zijn. Het was mooier dan ik verwacht had. Venetië is niet super groot, maar biedt meer dan genoeg om een lang weekend te verblijven. Diverse eettentjes bieden glutenvrij eten aan.

Milaan

Milaan heeft net zoals Venetië geen introductie nodig. Milaan is een wereldstad en staat ook bekend als modestad. Je vindt hier een combinatie van een moderne stad met heel veel cultuur en historie. Hierdoor biedt Milaan bezienswaardigheden om meerdere dagen te vullen. Het centrum is enorm, maar je vindt ook heel veel leuke kleinere wijken net buiten het centrum. Met een groot aanbod aan hotels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden heb je alle ingrediënten voor een prachtige glutenvrije vakantie.

Torbole

Torbole is net zoals Riva del Garda een prachtig dorpje dat aan het Gardameer ligt. Vooral voor de fanatieke watersporters is Torbole een veel bezochte plek. Het dorpje staat vol met winkels en scholen voor onder andere kitesurfen. Dit betekent overigens niet dat je alleen als watersporter terecht kan in Torbole. Torbole biedt namelijk genoeg bezienswaardigheden en lekkere eetgelegenheden om jouw vakantie door te brengen. Kies een hotel of camping uit en ontdek Torbole!

Glutenvrij op vakantie Italië

Door enkele dorpen, steden en streken uit te lichten hoop ik een beetje een algehele indruk te kweken van Italië als glutenvrij vakantieland. In Italië kan je er eigenlijk er gewoon vanuit gaan dat je in principe altijd goed terecht kan met een glutenintolerantie. Glutenvrij op vakantie Italië? Wacht dan niet langer en ga direct op zoek naar jouw eigen glutenvrije vakantie in Italië:


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel