glutenvrijevakantie.be

Glutenvrij Frankrijk: Ontdek Frankrijk “Sans gluten”

Ontdek de glutenvrije wereld van Frankrijk

Glutenvrij Frankrijk! Wie denkt er dan niet gelijk aan glutenvrij stokbrood of glutenvrije crêpes? Gelukkig raakt de Franse keuken ook steeds meer vertrouwd met de glutenvrije wereld. Gezien Frankrijk sowieso in de top 3 van de meest populaire vakantiebestemmingen behoort van de gemiddelde Nederlander is ook voor de glutenvrije reiziger Frankrijk een favoriet. Wie heeft er nou niet zin om aan de middellandse zee met een lekker wijntje en stuk kaas te genieten?

Naast het heerlijke klimaat, prachtige landschappen, vriendelijke mensen staat ook de Franse keuken bekend als een kwaliteit van Frankrijk. Vanuit mijn eigen ervaringen en die van mijn lezers weet ik dat gemiddeld gezien het niet overal even gemakkelijk is om in Frankrijk spontaan uit eten te gaan zoals bijvoorbeeld in Italië of Spanje heel goed mogelijk is!

Je zal je prima redden in Frankrijk als je voor je eigen eten gaat zorgen. Glutenvrij kamperen in Frankrijk is dus zeker een aanrader en heel goed te doen! In Frankrijk kom je diverse supermarkten tegen met een glutenvrij assortiment van bekende merken als onder andere Schär of Genius. Wil je weten welke supermarkten dat zijn? Op “glutenvrije supermarkten in het buitenland” heb ik van de meeste bestemmingen een klein overzichtje gemaakt. Ook voor Frankrijk!

Uiteraard maakt kamperen het nog makkelijker gezien je met eigen vervoer komt. Twijfel je dus of je lokaal voldoende eten kunt vinden? Gooi dan je kofferbak in Nederland alvast vol!

Goed voorbereid naar op een glutenvrije vakantie naar Frankrijk? Bekijk mijn checklist! Een simpel stappenplan om 100% voorbereid te vertrekken.

Glutenvrije vakantie Frankrijk: de mogelijkheden

Frankrijk biedt als vakantieland oneindig veel mogelijkheden. Je bent bijna altijd verzekerd van goed weer en het is een groot land met veel plekken om te ontdekken. In het noorden bestaat wel de kans op minder weer in vergelijking met het zuiden uiteraard. Buiten de seizoenen zul je ook minder weer tegen kunnen komen, maar dat mag de pret niet bederven!

Persoonlijk ben ik heel bekend met het zuiden van Frankrijk. Plekken als Montpellier, Argeles sur Mer, Perpignan, Serignan, Frotignan of Marseille. Betoverende plekken met voldoende mogelijkheden voor een glutenvrije vakantie in Frankrijk!

In het zuiden van Frankrijk vind je namelijk veel toerisme. In mijn ervaring is het in landen als Frankrijk makkelijker om in de meer toeristische gebieden iets glutenvrij te vinden dan de minder toeristische gebieden.

Glutenvrij Parijs

Ontdek de glutenvrije wereld van Parijs

Veruit de meeste vragen die ik krijg met betrekking tot Frankrijk glutenvrij is hoe het gesteld is met de glutenvrije wereld van Parijs. Gelukkig zijn er genoeg glutenvrij opties in de stad van Romantiek! Dat is het mooie aan Frankrijk. Enerzijds kan je de palmbomen opzoeken met zon, zee en strand en anderzijds kan je het bruisende wereldstad sfeer opsnuiven in Parijs. Wat zijn de glutenvrije opties in Parijs?

 • 465 eetgelegenheden om glutenvrije boodschappen te doen
 • 51 eetgelegenheden om glutenvrij uit eten te gaan in Parijs
 • +/- 50 glutenvrije hotels in Parijs
 • Daarnaast heb je altijd de McDonald’s nog!

Glutenvrij eten in Frankrijk

Glutenvrij eten in Frankrijk is niet altijd een gemakkelijke opgave. Even snel of spontaan uit eten zoals we in Spanje of Italië gewend zijn zit er niet altijd in. In combinatie met een taalbarrière wordt dat soms wel heel lastig. Vergeet daarom nooit van te voren jouw glutenvrij Franse vertaling mee te nemen!

Glutenvrij supermarkt Frankrijk

Gelukkig zijn de grote hypermarches in Frankrijk tegenwoordig goed op de hoogte van glutenvrije producten. Bijna alle grote hypermarches hebben een afdeling waarbij dit soort producten verkocht worden. Zo weet je dat in een noodgeval (geen restaurant of hotel met glutenvrij eten) dat je altijd bij een supermarkt terecht kan om daar wat te halen. Paar voorbeelden:

 • Lidl
 • Intermarche
 • Carrefour
 • Hypermarches E. Leclerc
 • Auchan
 • Systeme U
 • Aldi

Zelf ben ik heerlijk glutenvrije producten tegen gekomen in de Carrefour die ik in Nederland bijvoorbeeld niet zo snel tegenkom. Heerlijke glutenvrij schnitzels en broodjes. Verder vind je op Schaer.com een lijst met meer dan 3000 plekken waar het mogelijk is om glutenvrije boodschappen te vinden in Frankrijk.

Glutenvrije supermarkt in Frankrijk Sommières

Gelukkig biedt glutenvrij Frankrijk ook restaurants waarbij prima een glutenvrije maaltijd gevonden kan worden (sans gluten op zijn Frans). Neem wel altijd je dieetpasje mee! Zo voorkom je verrassingen en teleurstellingen.

Lesje “glutenvrij” Frans

 • Glutenvrij in het Frans = Sans Gluten
 • Je mange sans gluten / ik eet glutenvrij
 • J’ai la maladie coeliaque / ik heb coeliakie
 • Produits sans gluten / Glutenvrije producten
 • Le blé / Tarwe

Glutenvrij hotel Frankrijk

Op zoek naar een glutenvrij hotel in Frankrijk? Klik dan door en bekijk het overzicht. Het overzicht zal ik naarmate ik meer informatie heb uitbreiden. Heb je een hoteltip voor mij? Laat het me dan weten. Dan voeg ik het hotel direct toe aan het overzicht.

Glutenvrije camping Frankrijk

Op zoek naar een glutenvrije camping in Frankrijk? Klik dan door en bekijk het overzicht.


*Let op: ik adviseer zelf altijd van te voren contact op te nemen met elk hotel. Zo kan het hotel zich eventueel voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel