glutenvrijevakantie.be

Glutenvrij hotel

Het vinden van een geschikt glutenvrij hotel is in verreweg de meeste gevallen een belangrijk onderdeel bij het boeken van een glutenvrije vakantie. Of je nou voor een stedentrip kiest of bijvoorbeeld een all inclusive vakantie in binnen- of buitenland, een geschikt glutenvrije hotel vinden blijft een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen. We doen ons best om een compleet overzicht te geven voor zowel binnen- als buitenland zodat jij zelf niet al het werk hoeft te doen. We hebben diverse tips in Nederland en de rest van Europa van kleine hotels tot grote hotelketens waar glutenvrij genieten voorop staat. We zullen met de tijd steeds meer nieuwe hotels toevoegen. Als je niets wil missen zou ik gauw mijn social media kanalen volgen of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief!

Heb je zelf ook tips? Stuur ze dan vooral in!

Hotels met glutenvrij eten

Gezien je in de meeste gevallen in het hotel wil eten ben je dus afhankelijk van de keuken. Kunnen ze namelijk rekening houden met glutenvrije dieetwensen? In mijn eigen ervaring is het in sommige landen prima te doen om een glutenvrij hotel te vinden.

Vaak kan je bij het boeken contact opnemen om aan te geven dat er rekening gehouden moet worden met glutenvrij eten. De meeste hotels willen dit van te voren weten zodat ze zich kunnen voorbereiden omdat misschien er geen standaard voorraad is van bijvoorbeeld glutenvrij brood of ander glutenvrij eten.

Het verschilt echter van land tot land, maar ook van hotel tot hotel. Het ene hotel kan zeggen dat ze glutenvrij eten aanbieden, maar in de praktijk kan dat betekenen dat het slechts een paar voor verpakte Schär crakcers zijn terwijl het beleg tussen alle gluten producten staat….

Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk. We proberen in de meeste gevallen alleen de beste hotels te noemen, maar het kan ook voorkomen dat het glutenvrije aanbod bij een bepaald hotel niet helemaal geweldig is. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk! Dus let hier goed op en informeer je altijd goed van te voren.

Glutenvrij hotel Nederland

Een glutenvrij hotel in Nederland is in principe geen probleem. We kunnen lekker makkelijk in het Nederlands aangeven wat onze wensen zijn en van te voren gemakkelijk informeren. Een glutenvrij hotel in het buitenland zoeken is soms net wat lastiger. Je spreekt de taal niet of je weet simpelweg niet waar je moet beginnen met zoeken. Ik doe daarom zoveel mogelijk mijn best om per land een overzicht te maken van hotels waar je prima terecht kan met een glutenvrij dieet.

In Nederland kan je gelukkig al gauw goed terecht bij een hotel waar ze rekening houden met een glutenvrij dieet. Daarnaast kan je desnoods er nog voor kiezen om ergens te overnachten waar ze er geen rekening mee kunnen houden. Doordat er geen taalbarrière is kan je er voor kiezen om ergens in de buurt uit eten te gaan. In eigen land ben je dus iets vrijer om wat creatiever te zijn in je keuze voor een goed glutenvrij hotel!

Glutenvrij hotel buitenland

Een geschikt hotel vinden in het buitenland blijft altijd spannend. Speelt  de taalbarrière een rol of snappen ze wel écht dat je er goed ziek van kan worden? Tijdens een vakantie een paar dagen uit de running zijn vanwege een kruisbesmetting wil je uiteraard voorkomen.

In sommige landen is het geen moeite om een geschikt hotel te vinden terwijl er ook landen zijn waar dit wat minder makkelijk gaat helaas. Daarnaast heb je ook binnen alle geschikte hotels grote verschillen. Het ene hotel houdt er beter rekening mee dan een ander door bijvoorbeeld ontbijt, lunch én diner te verzorgen. Je komt dus ook hotels tegen die aangeven glutenvrije maaltijden te kunnen verzorgen, maar zich slechts beperken tot een simpel ontbijtje.

In welke landen vind je hotels met een glutenvrij aanbod?

Meer populaire bestemmingen voor het vinden van glutenvrije hotels:

Turkije

Glutenvrij Turkije
ontdek turkije

de rest van de wereld

Gluten free greece
ontdek de rest

Zoals je ziet kan je heerlijk vakantie vieren in diverse glutenvrij hotels. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je niets vindt in de meeste toeristische trekpleisters.

Glutenvrij hotel boeken?

De hotels die ik noem op mijn website bieden de mogelijkheid aan om glutenvrije maaltijden aan te bieden. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een hotel boekt:

  • Altijd van te voren contact opnemen met het hotel om door te geven dat er glutenvrije dieetwensen zijn.

Dit geldt ook voor hotels die aangeven altijd rekening te kunnen houden met glutenvrije dieetwensen. Het kan altijd voorkomen dat ze zich moeten voorbereiden of voorraden moeten bijvullen.

  • Probeer reviews te vinden over het hotel en glutenvrij eten. Ik merk vanuit de meeste reacties van mijn lezers dat ze het toch spannend vinden om te boeken. Door (goede) reviews van lotgenoten te lezen stel je jezelf een beetje gerust. Heb je vragen over een specifiek hotel? Laat een bericht achter via het contactformulier. We hebben zelf een enorme database met veel informatie!

Google op bijvoorbeeld “glutenfree” in combinatie met het hotelnaam. Probeer ook de lokale vertaling te gebruiken. Meer weten over een Spaans hotel bijvoorbeeld? Gebruik “sin gluten” in combinatie met het hotelnaam.

  • Ten slotte kan je de vraag altijd bij een reisoperator neerleggen. Dus stel je boekt een vakantie via een Sunweb, Corendon of een TUI, zij kunnen ook namens jou informatie opvragen bij diverse hotels en hun database checken. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Dus maak hier ook zeker gebruik van.

Twijfel je alsnog over een specifiek hotel? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben een database vol informatie waar we ook het een en ander kunnen betekenen voor jou!


Hotels met glutenvrij ontbijt

Voor iedereen die op zoek is naar een leuke vakantie in een hotel waar ze ook glutenvrij ontbijt kunnen regelen hebben we een compleet overzicht gemaakt van diverse hotelketens in Europa waar je gegarandeerd bent van een heerlijk verblijf met glutenvrij ontbijt, lunch en.of diner.

RIU Hotels

Glutenfreebooking.com RIU hotels & resorts

Garden Hotels

Glutenfreebooking.com Garden Hotels

Fuerte Hotels

Glutenfreebooking.com Fuerte hotels

Best Hotels

Glutenfreebooking.com Best hotels

Iberostar Hotels

Glutenfreebooking.com Iberostar hotels

Senator Hotels

Glutenfreebooking.com Senator hotels

servigroup hotels

Glutenfreebooking.com gluten free servigroup hotels

mitsis hotels

mirage park resort

valamar hotels

Glutenfreebooking.com gluten free valamar hotels en resorts

dunas hotels

Glutenfreebooking.com gluten free dunas hotels

evenia hotels

Glutenfreebooking.com gluten free evenia hotels

*Let op: ik adviseer zelf altijd van te voren contact op te nemen met elk hotel. Zo kan het hotel zich eventueel voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel