glutenvrijevakantie.be

Glutenvrije camping Spanje

Glutenvrije camping Spanje? In Spanje is het gelukkig geen lastige opgave om een camping te vinden waar er rekening gehouden kan worden met een glutenvrij dieet. Benieuwd of je goed terecht kunt in Spanje met een glutenintolerantie? Lees mijn blog hierover: Glutenvrij eten in Spanje. Daarnaast heb ik geschreven over een paar ervaringen van mijn in Spanje. Wat tips met betrekking tot leuke steden en tripjes. Lees hierover mijn blog: Glutenvrij op vakantie Spanje.

In principe is het bij de meeste campings in Spanje mogelijk om glutenvrij te eten. Als je vaak van te voren contact opneemt kunnen ze hier meer over vertellen. Verder hebben bijna alle restaurants in Spanje (dus ook op campingrestaurants) een menukaart waar allergenen bij vermeld staan door middel van logo’s. Er zijn echter ook glutenvrije campings in Spanje die officieel door de Spaanse coeliakie vereniging zijn goedgekeurd. Welke dat zijn vertel ik hieronder.

Dit betekent dus ook dat je prima andere campings kan benaderen. Of er glutenvrij eten geserveerd wordt is niet vaak een standaard kenmerk dat ze meegeven aan de vakantieaanbieders. Daarom adviseer ik altijd om gewoon te kijken wat voor camping je zoekt en dan één voor één benaderen met alle vragen die je hebt.

Glutenvrije camping Spanje

Zoals ik eerder aangaf zijn er diverse campings die officieel goedgekeurd zijn door de Spaanse coeliakie vereniging. Dus je kan van te voren zeker zijn dat je hier in ieder geval een glutenvrije maaltijd kan regelen. Uiteraard zijn er nog genoeg campings in Spanje die geschikt zijn. Dus heb je een andere camping op het oog? Benader ze! Leg jouw situatie uit en ze zullen aangeven of er wel of geen rekening gehouden kan worden met een glutenintolerantie. In Spanje zal dit in het algemeen helemaal geen probleem zijn. Hieronder volgt een kleine selectie van campings waarbij er glutenvrij gegeten kan worden.

Geen glutenvrije camping Spanje gevonden?

Ik heb hierboven een paar campings genoemd waarvan ik 100% zeker ben dat je daar in zowel de supermarkt als restaurant terecht kunt voor glutenvrij eten. Dat wil niet zeggen dat je niet naar een andere camping kan. In Spanje is het vaak geen probleem. Neem van te voren contact op, leg jouw situatie uit en dan weet je vaak redelijk snel waar je aan toe bent. Nog niet helemaal besloten of een campingvakantie is wat je zoekt? Lees mijn tips voor een glutenvrije all inclusive vakantie of een glutenvrij hotel!

Ten slotte deel ik nog graag mijn tips met betrekking tot de landen en steden in Europa waarvan ik informatie kan aanbieden voor een complete glutenvrije vakantie.


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel