glutenvrijevakantie.be

glutenvrij spanje

Glutenvrij op vakantie Spanje? Dat kan ik jou zeker aanraden! Over hoe goed het glutenvrije eten daar is en hoe gemakkelijk het is om daar glutenvrij te eten lees je meer op onze pagina hierover: glutenvrij eten in Spanje. Heb je eigenlijk al besloten dat het Spanje wordt? Bekijk dan direct een overzicht van hotels, campings of all inclusive mogelijkheden voor Spanje!

Ontdek de glutenvrije wereld van Spanje

accomodaties in Glutenvrij Spanje

Hotels in Spanje

Glutenfreebooking.com alcudia garden
bekijk hotels

Campings in Spanje

gluten free camping
binnenkort

b&b’s in Spanje

gluten free bad and breakfast
binnenkort

Ontdek glutenvrij Spanje

Als je aan vakantie denkt, denk je al gauw aan zon, zee & strand. De gemiddelde Nederlander denkt hierbij ook vaak direct aan Spanje. Heerlijke temperaturen, prachtige landschappen, vriendelijke mensen, vele prachtige historische bezienswaardigheden en uiteraard de overheerlijke Spaanse keuken! Denk hierbij aan Tapas, Paella of een glas heerlijke Sangria. Nu ik het er weer over heb wil ik eigenlijk al direct een enkeltje richting Spanje boeken…

Spanje biedt als vakantiebestemming al een compleet pakket, maar glutenvrij Spanje biedt nét wat extra’s voor ons. Ze zijn hier net zoals in Italië ook heel goed op de hoogte van glutenvrij eten en coeliakie.

Praktisch overal kan je met een gerust hart zitten en zorgeloos genieten van de heerlijkste Spaanse glutenvrije maaltijden. Met de woorden “Sin gluten” is de Spaanse horeca zeer goed bekend mee. Negen van de tien keer wordt het gewoon netjes aangegeven op een menukaart van een restaurant of eettentje. Soms wordt het zelfs heel overduidelijk vermeld zoals wij in Valencia tegenkwamen:

glutenvrij valencia glutenvrij lunchen

Voor elke reiziger is er iets te doen. Lekker eten, bezienswaardigheden bezoeken of lekker luieren. Hoe je het wendt of keert. Spanje blijft een topbestemming als vakantieland en helemaal voor de glutenvrije reiziger.

Glutenvrij op vakantie Spanje

Ik ben zelf meerder keren in Spanje geweest voor een vakantie. Een paar keer voor mijn diagnose en een paar keer na mijn diagnose. Een ding wat zeker is, in Spanje kan je heerlijk eten en genieten! Zowel “normaal” als glutenvrij. Ik ben zelf in voornamelijk in het zuidoosten, noordoosten geweest. Twee steden waar ik echt verliefd op ben geworden en waar ik echt goed glutenvrij heb kunnen genieten zijn Barcelona & Valencia. Daar heb ik ook een stukje over geschreven:

Spanje zit echter vol met plekken waar je heen kan. Steden zoals Barcelona en Valencia zijn zeker prachtig, maar vaak ook heel toeristisch. Dat hoeft zeker niet verkeerd te zijn, maar waag je eens ook in de wat minder toeristische plekken. Twijfel je van te voren of een stad of dorp in Spanje wel goed is qua glutenvrij eten? Niet doen! Ik zou zeggen gewoon gaan! Je kan echt altijd ergens in Spanje terecht voor een glutenvrije maaltijd.

Onze aanraders in Spanje

Málaga

Málaga ligt in het zuiden van Spanje. Het is een prachtige gemeente en stad in Andalusië. Het is een havenstad met een authentieke Spaanse levendigheid. Doordat Málaga in het zuiden van Spanje ligt ben je zelfs tot ver in het buitenseizoen praktisch gegarandeerd van goed weer. In oktober is de gemiddelde maximum temperatuur 23 graden. De laatste keer dat ik hier was, was eind oktober 2016. Toen liep ik met blote benen en armen elke dag en avond. Málaga biedt cultuur, lekker eten en een prachtige strand. Ideaal voor zowel een korte als lange vakantie.

Glutenvrij Málaga

Barcelona

Barcelona heeft denk ik weinige introductie nodig. Het is de grootste stad in de regio van Catalonië. Het is een zeer levendige stad waar veel te doen en te zien valt. In mijn persoonlijke ervaring vind ik Barcelona minder Spaans aanvoelen dan bijvoorbeeld een Valencia. Dat neemt niet weg dat het een prachtige stad is waar veel te doen valt, maar waar je ook heerlijk glutenvrij eten kan vinden. Het mooiste van Barcelona is het feit dat je alle voordelen van een grote stad kan combineren met het strand. Barcelona ligt namelijk direct aan de middellandse zee. Benieuwd naar Barcelona? Lees dan hier verder.

Glutenvrij Barcelona

Zaragoza

Zaragoza is wellicht wat minder bekend onder toeristen als je het vergelijkt met Valencia, Málaga of barcelona. Het is echter meer dan de moeite waard! Het is de op vier na grootste stad van Spanje. Zaragoza is echt een stad waar je heen gaat om veel cultuur te snuiven. Vele bezienswaardigheden zoals diverse monumenten en een prachtige historische centrum.

GLutenvrij Zaragoza

Valencia

Valencia is de twee na grootste stad van Spanje met een prachtige historisch centrum. Persoonlijk vind ik het historisch centrum een écht authentiek Spaans gevoel geven. Ook hier valt bijzonder veel te zien en ook heerlijk glutenvrij eten is hier mogelijk. Valencia biedt meer dan voldoende om een week te vertoeven en alles te kunnen zien en doen. Benieuwd naar Valencia? Lees dan hier verder.

Glutenvrij Valencia

L’Amettla de Mar

L’Amettla de mar is een gemeente in de provincie Tarragona. Klein maar fijn in mijn beleving. Prachtige havenstad aan de middellandse zee waar de Spaanse authenticiteit goed naar voren komt omdat het nog niet super toeristisch is. Het is rustig, maar er valt genoeg te doen. Het biedt voldoende om een langere vakantie door te brengen. Vanuit L’amettla de mar ben je binnen no time in bijvoorbeeld Valencia of Barcelona. Mooie uitgangspunt voor tripjes dus! Daarnaast is het direct aan de middellandse zee dus perfect voor een zon, zee en strandvakantie.

Glutenvrij L’Amettla de Mar

Tarragona

Tarragona is een stad en tevens de hoofdstad van de provincie Tarragona. Dit is ooit één van de grootste Romeinse nederzettingen geweest in Spanje. Hier is nog heel veel van terug te zien. Romeinse stadsmuren, amphiteater en nog veel meer. Voor iemand op zoek naar cultuur, maar ook een beetje strand is ook Tarragona een echte aanrader. Tarragona is in mijn optiek vergelijkbaar met Zaragoza. Je bezoekt deze steden voornamelijk voor hun historische bezienswaardigheden.

Glutenvrij Tarragona

Conclusie?

Spanje is als vakantiebestemming sowieso al een topper. Prachtige (historische) bezienswaardigheden, vriendelijke mensen een een beeldschone omgeving. Verder biedt de Spaanse keuken ook heel wat lekkers. Daarom is Spanje ook geweldig voor iedereen met een glutenintolerantie. Ook al spreken ze niet overal even goed Engels, een simpele “sin gluten” vermelding is eigenlijk al meer dan voldoende. Voor sommige restaurants is apart bereiden met oog op kruisbesmetting meer dan logisch. Wil je dus met een gerust hart op vakantie waar je zonder zorgen een hapje kan eten? Dan zou Spanje zeker bovenaan je lijstje moeten staan! 😉


Toch andere oriënteren op andere bestemmingen?

Nog steeds er niet over uit of Spanje jouw glutenvrije vakantiebestemming wordt? Kijk dan verder:


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel