glutenvrijevakantie.be

Glutenvrij Portugal

Glutenvrij Portugal. Ontdek de mooie en glutenvrije wereld van Portugal. Als buurland van Spanje kan je verwachten dat ook in Portugal de landschappen prachtige zijn en de temperaturen lekker hoog! Met een enorme kustlijn is het altijd geschikt om zon, zee en strand op te zoeken. Voor iedereen op zoek naar natuur of cultuur komt ook aan zijn of haar trekken in glutenvrij Portugal. Je komt namelijk flora en fauna tegen in heel Portugal. Ook met alle nationale parken in het land valt er wederom genoeg te zien. Verder staat Portugal bekend om de Fado. Traditionele Portugees volksmuziek.. Dit komt zeer sterk terug in Portugal en zal ook zeker het vakantiegevoel compleet maken. Meer weten over glutenvrij Portugal? Lees dan verder.

glutenvrij hotel portugal
Glutenvrij Portugal, Porto

Glutenvrije vakantie Portugal

Een glutenvrije vakantie Portugal is prima te doen gezien Portugal in het algemeen ook goed bekend is met coeliakie. Ook hier geldt net zoals alle andere landen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Van te voren een lijst maken met restaurants en hotels is altijd aan te raden. Daarnaast adviseer ik altijd het hotel van verblijf van te voren in te lichten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! De meeste 4 á 5-sterren hotels bieden vaak sowieso een glutenvrij ontbijt aan. Lunch en diner is vaak ook geen probleem, maar dit dient in samenspraak met het hotel te gebeuren.

Mocht je kiezen voor een verblijf in een vakantiewoning of appartement kan je je prima redden met supermarkten in Portugal die glutenvrije producten aanbieden. Dit wordt met bijvoorbeeld “isent de gluten” aangegeven of anders met een logo waardoor dit ook herkenbaar is. Supermarktketens in Portugal die glutenvrije producten aanbieden zijn:

  • Continente
  • El Corte Ingles
  • Jumbo
  • Minipreco
  • Pingo Doce

Geen zin om te koken of boodschappen te doen? Dan kan je altijd terecht in een McDonald’s voor een glutenvrije burger of Telepizza voor een glutenvrije pizza. Persoonlijk kies ik liever voor de laatste optie. Een vakantie is er immers om zorgeloos te genieten van heerlijk eten!

HotelBoeken via:SterrenLandRegio
Hotel LX RossioBoeken via TUI1PortugalLissabon
Hotel PortoBay MarquêsBoeken via TUI4PortugalLissabon
Residencial HorizonteBoeken via TUIPortugalLissabon
Inspira Santa Marta HotelBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Altis Belém Hotel & SpaBoeken via Booking.com5PortugalLissabon
Corinthia Hotel LisbonBoeken via Booking.com5PortugalLissabon
Eurostars Das LetrasBoeken via Booking.com5PortugalLissabon
Holiday Inn Lisbon-ContinentalBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Hotel Alif AvenidasBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Hotel Principe RealBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Lx Boutique HotelBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Pestana Palace HotelBoeken via Booking.com5PortugalLissabon
Radisson Blu LisbonBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Residencial HorizonteBoeken via Booking.com3PortugalLissabon
Ritz Four Seasons LisbonBoeken via Booking.com5PortugalLissabon
Inspira Santa Marta Hotel & SpaBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Hotel Inspira Liberdade Boutique HotelBoeken via Booking.com4PortugalLissabon
Iberostar Selection LisboaBoeken via Sunweb4PortugalCosta de Lisboa
Iberostar Selection Lagos AlgarveBoeken via Sunweb4.5PortugalAlgarve

Glutenvrij Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Een zeer populaire stedentrip bestemming. Net zoals de rest van het land is Lissabon ook rijk aan een prachtige geschiedenis, historische bezienswaardigheden en heerlijk glutenvrij Portugees eten. Een aantal parken zorgen ervoor dat in het midden van de grootste stad van Portugal toch een stukje natuur te zien valt. Verder komt de eerder genoemde Fadomuziek geweldig tot uiting in de wijk Alfama. Hier zijn restaurants te vinden waarin dit traditionele volksmuziek tijdens een heerlijke maaltijd te horen valt. Ook glutenvrij genieten is hier prima te doen. Restaurants waar je goed terecht kan zijn:

  • O Vitral
  • Open Brasserie Mediterrancia
  • La Trattoria
  • Hard Rock Café Lissabon

Glutenvrij Portugal

Glutenvrij Portugal biedt alle elementen voor een vakantie waarin je tot rust komt, natuurschoon hebt, zon, zee, strand, muziek en heerlijk eten. Precies zoals elke vakantie hoort te zijn.


*Let op: ik adviseer zelf altijd van te voren contact op te nemen met elk hotel. Zo kan het hotel zich eventueel voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan!


Nog niet de ideale glutenvrije vakantie gevonden? Kijk dan gerust verder!

Glutenvrije hotels

Glutenfreebooking.com alcudia garden

alle bestemmingen

glutenvrije resorts

Glutenfreebooking.com marinda garden hotel